Шампионски обрат за Новак Джокович



03-06-2012 18:31 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович се класира за четвъртфинал на „Ролан Гарос”, след като осъществи пълен обрат в двубоя си с Андреас Сепи (Италия, №22) – 4:6, 6:7 (5), 6:3, 7:5, 6:3. Срещата между двамата продължи повече от 4 часа, които сърбинът ще иска да забрави на мига, предвид неубедителната си игра.

В началото на срещата трибуните на „Филип Шатрие” бяха обидно празни, но след втория сет, с оглед на изненадващия резултат, интересът към двубоя се увеличи, а празните места изведнъж изчезнаха.

Благодарение на успеха Новак Джокович остави жива мечтата си за „кариерен шлем”, която ще се превърне в реалност при триумф в Париж. В момента сърбинът държи в ръцете си другите 3 титли от Шлема – Уимбълдън, US Open и Australian Open.

Сякаш на шега Андреас Сепи спечели първите два сета. В началото Джокович тръгна добре, поведе с 3:0, но до края на сета почти не взе гейм – 6:4. Сепи поведе с пробив в началото на втората част, сякаш за да покаже, че преднината му в резултата не е случайна.

Въпреки, че редуваше грешка след грешка, особено от любимия си бекхенд, световният №1 успя да върне пробива и в крайна сметка се добра до тайбрек. В него обаче логичното се случи – концентрираната и подредена игра на Сепи бе възнаградена със 7:5 точки, което означаваше и два сета аванс за италианеца!

Притиснат здраво до стената, Новак Джокович леко стабилизира колебливото си до този момент представяне и набързо взе третия сет с 6:3. В четвъртата част сърбинът на два пъти повеждаше, но и в двата случая Сепи моментално връщаше пробива. И когато по всичко личеше, че ще гледаме нов тайбрек, Ноле „хвана последния влак” и с късен пробив затвори сета със 7:5.

Победният пробив в двубоя бе направен в средата на петия сет. Джокович проби за 4:2, след което не позволи изненади и майсторски завърши пълния обрат в резултата.

В спор за място на полуфинал Джокович ще се изправи срещу победителя от двубоя Жо-Вилфред Цонга (Франция, №5) – Станислас Вавринка (Швейцария, №18).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини