Джокович: Трябва да си изкарам поуки след този двубой



03-06-2012 22:36 | Станко Димов

Световният №1 Новак Джокович очаквано не беше доволен от играта си при успеха с 3:2 сета над Андреас Сепи. Ноле остана на корта близо 4 часа и половина и трябваше да прави пълен обрат, след като загуби първите два сета. Ето какво каза сърбинът след двубоя.

„Имах лош ден, това е ясно. Можех да приключа двубоя по-рано. Във всеки от сетовете имах шансове за пробив, при това не един. В тези моменти обаче бях твърде дефанзивен, отбранявах се, стоях далеч от основната линия, а трябваше да правя точно обратното.

Искам да поздравя и Сепи, който днес игра фантастично. Трябва да си изкарам поуки от този мач. Ако искам да продължавам напред, в следващия кръг трябва да играя далеч по-добре, в сравнение с днес.

Очевидно е, че днес играта ми не вървеше добре. Това не беше моят ден. Аз не съм в спорта от вчера и съм наясно, че има и такива дни, нормално. Случва се на всеки един спортист, важното е в края на деня да съм победил. Наистина изхабих доста усилия на корта.

В понеделник обаче няма да пропусна тренировката си. Ще тренирам, но ще бъде за по-кратко. Трябва да пестя сили, защото тежките двубои тепърва предстоят”, каза Джокович пред медиите в Сърбия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини