Вожняцки: Искам финал Полша - Дания на Евро 2012



04-06-2012 13:47 | Николай Драгиев

Бившата номер 1 Каролина Вожняцки е популярна и с това, че живо се интересува от ставащото в света на футбола. Тя е голям фен на английския Ливърпул. Това лято за нея ще има големи емоции около предстоящото Европейско първенство по футбол.

Там ще участват двете страни, с които тя е свързана най-много - Дания и Полша.

"Неизбежно бе да се интересувам от футбол. Брат ми играе футбол, а баща ми е бивш играч. Като малка и аз играех много. Страстта към футбола винаги е растяла у мен," разкрива тя.

Иначе Каро, която е родена в Одензе, може да се похвали с двама родители, които са поляци. Коя обаче от двете страни предпочита тя?

"Предполагам, че се чувствам малко повече датчанка, тъй като съм родена там и съм била повече време. Дания е в наистина трудна група с Холандия, Португалия и Германия. Във всеки случай няма да има скучни мачове," коментира Каро.

"Родителите ми са поляци, така че част от мен ще стиска палци и на Полша. Това са отборите, които ще подкрепям. С цялото си сърце искам да видя финал между тях," пожелава си Вожняцки.

"Има много причини затова защо съм от Ливърпул. Това е велик клуб с велики играчи. Стивън Джерард е един от любимците ми заедно с бразилеца Роналдо," допълва още тя.

Вожняцки се оказва, че е добра позната с датския състезател на Ливърпул Даниел Агер. "Много съм щастлива с неговото представяне. Ако е здрав, той ще има водеща роля за Дания на Европейското. Той е много важен играч и за Ливърпул," смята датчанката.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини