Мария Шарапова на две победи от първото място в света!



04-06-2012 18:22 | Станко Димов

Мария Шарапова е само на две победи от първото място в света! Това стана факт, след като рускинята достигна до четвъртфинал на „Ролан Гарос”, побеждавайки с 6:4, 6:7, 6:2 Клара Закопалова (Чехия).

Двубоят между двете на централния корт „Филип Шатрие” продължи повече от 3 часа, в който бяха регистрирани страховитите 101 непредизвикани грешки! От тях 53 за рускинята.

Двете предложиха характерен за дами двубой, в който имаше 21 пробива (от 30 гейма)! По този начин двете изравниха постижението от първи кръг на двубоя Мартинес-Санчес – Бирнерова, където също имаше 21 пробива.

Срещата между двете можеше да приключи много по-рано, но във втория сет на два пъти Шарапова сервираше за двубоя, но и в двата случая не успя да го направи.

В следващия кръг световната №2 ще се изправи срещу Кайа Канепи (Естония, №23). Двете не са се срещали до момента.

Още от самото начало на двубоя стана ясно, че ще видим множество пробиви и обрати. Студеното време в Париж принуди Шарапова да играе с блуза с дълъг ръкав, а „тежкият” корт допълнително усложни играта на рускинята. За разлика от предишните срещи, Шарапова далеч не бе толкова убедителна, което се дължи до голяма степен и на сърцата игра на Закопалова.

Все пак след куп пробиви Шарапова взе първия сет с 6:4. През втората част Маша поведе с 3:1, но минутки по-късно допусна Закопалова да изравни – 3:3. При 5:4, и 6:5 Шарапова на два пъти сервираше за двубоя, но и в двата случая чехкинята пробиваше и оставеше в турнира. Така се стигна до тайбрек, в който Закопалова поведе с 6:3 точки, пропусна 2 сетбола, но при третия Шарапова извади топката в аут и официално загуби първия си сет на „Ролан Гарос” 2012.

Интригата на корта се изпари в началото на третия сет. Клара Закопалова сякаш загуби сили и енергия, което за далеч по-свежата Шарапова бе отлична новина. Маша поведе с 5:1 и пропусна да затвори мача на свой сервис, което за днес не е новина. Все пак при 5:2 рускинята получи поредния си мачбол, при който Закопалова вдигна бялото знаме и допусна двойна грешка – гейм, сет и мач – Шарапова!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини