Петра Квитова: Не харча много пари, това не е най-важното



06-06-2012 15:11 | Николай Драгиев

Световната №3 Петра Квитова се класира за първи път в кариерата си за четвъртфиналите на "Ролан Гарос", а това стана след повече от категорична победа с 6:2, 6:1 над една от изненадите на турнира Варвара Лепченко. Пред сайта на "Ролан Гарос" чехкинята разкрива малко no-различни подробности за себе си...


Беше ли първият ти професионален мач в WTA като първата целувка - да го помниш цял живот?
- Всъщност не, не помня много за мача (смее се). Когато си по средата на кариерата си, е малко трудно да върнеш спомените. Когато се откажа, може би да. Но в момента най-добрите ми спомени са относно "Уимбълдън" и Фед Къп. 2011-а беше фантастична година.

Задължително ли е за чешките играчи да са фенове на Мартина Навратилова?
- Може би (усмихва се). Не зная какво мислят другите момичета, но аз винаги съм се възхищавала на играта й, на победите й и на нея като човек. Имаше много интелигентен подход към тениса.

Всички чешки шампиони тренират в Простейов. Каква е тайната на клуба?
- (Усмихва се). Получаваш добри масажи, добри спаринг партнъори и собственикът на клуба е добър мениджър - изкарва най-доброто от всеки. Той е щастливец да ни има, но и ние сме късметлии да работим с него.

С твоя ръст (183 см) можеше да тренираш баскетбол или волейбол - любимите ти спортове. Трудно решение ли бе да избереш тениса?
- Изчаках, докато стана на 10 години, преди да се насоча към тениса. Веднъж, след като взех решение, спрях всички останали спортове. Играх баскетбол в гимназията, но не в клуб или на състезания. Волейбол на практика играх на по-високо ниво.

Как празнуваш след победа?
- Не полудявам, тъй като не съм много по празненствата. Не пия много, това не е в кръвта ми. Предпочитам да изляза навън да вечерям с родителите си, приятелите и екипа ми, с дълги разговори и хубава храна.

Баща ти и брат ти са учители, а другият ти брат е инженер - ученето е важно във вашето семейство. Ти изключение ли си?
- Баща ми държеше да завърша гимназия и да взема диплома. Бях добра ученичка, винаги съм мислила, че това е важно, но нямаше как да уча в университет заради всичките турнири. Дали ще продължа ученето след като завърша тенис кариерата си? Все още е твърде рано да си отговоря на този въпрос.

Много малко от тенисистките имат силен сервис като твоя. Това е, защото като малка си била заобиколена само от момчета, така ли?
- Не, изобщо не е така (смее се). Моята височина помага най-много. Играя много агресивно от крайната линия, така че обичам атакуващия тенис и удрям топката здраво. Силата не е най-важното нещо за мен - важно е как пласираш ударите си и да намериш линиите на корта.

Това да си в челните места в световната ранглиста помага ли за избора на приятел?
- Имам си приятел, така че наистина не знам. Срещнах го още преди сезон 2011 и така е много по-добре (смее се)!

Как се справи с това да станеш толкова богата толкова млада?
- Сложих парите си в банка и не харча много. Имам пари, колкото ми трябват. Така че, за да съм честна, не е нещо, за което се тревожа или с което трябва да се справям. Не обръщам голямо внимание на това.

За какво би изхарчила много пари да отидеш да видиш?
- Пинк! Няма съмнение в това.

Можеш ли да ни изпееш някоя чешка песен?
- Голям фен съм на нашата поп музика, но няма да пея - по-добре е за вас (смее се)!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини