Болт пак измести Федерер за "Спортист на 2009 г.", Серина най-добра сред жените



10-03-2010 18:22 | Николай Драгиев

Юсейн Болт изпревари Роджър Федерер и грабна наградата "Лауреус" за спортист на изминалата година. При жените Серина Уилямс успя да надвие конкуренцията и също се окичи със спортния "Оскар".

От своя страна Федерер има четири подобни награди, но вече втора поредна година е изместван от лекоатлета.  Самият Роджър е в Индиън Уелс и затова пропусна церемонията в Абу Даби.

"Винаги съм бил развълнуван, когато съм получавал номинация за тези награди. За атлет като мен тази награда е нещо специално," сподели наскоро Федерер.
 
"За съжаление тази година е невъзможно да присъствам на церемонията в Абу Даби. Тази статуетка винаги е била специална, защото за нея се борят атлети от най-различни спортове. Наградата представлява една различна платформа за сравнение между спортистите," коментира още Федерер.

Болт триумфира с 3 златни медала на световното първенство в леката атлетика, поставяйки рекорди на 100 и 200 м. Подобно на Болт Серина Уилямс също взима приза за втори път. Тя спечели Australian Open и Уимбълдън, а също така трайно се намести на първото място в ранглистата.

При жените Серина се пребори с конкуренцията на скиорката Линдзи Вон, световните шампионки по лека атлетика Саня Ричардс и Шели-Ан Фрейзър и плувкините Федерика Пелегрини и Брита Шефен.

Ким Клайстерс пък бе удостоена с наградата за "Завръщане на годината". Тя спечели Откритото първенство на САЩ в първия турнир, в който участва след близо 2 години отсъствие. Основен конкурент на Клайстерс бе завърналият се Ланс Армстронг, но все пак постижението на белгийката бе оценено по-високо.






Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини