Рафаел Надал е на полуфинал без загубен сет!



06-06-2012 19:38 | Станко Димов

Рафаел Надал продължава увереното си представяне на Откритото първенство на Франция. Матадора се наложи със 7:6 (4), 6:2, 6:3 над Николас Алмагро и се класира за полуфинал без да е загубил сет!  Двубоят днес продължи повече от два часа и половина, в които шампионът не допусна нито веднъж да бъде пробит! За сметка на това 2 пробива във втория и 1 в третия сет гарантираха успеха на Надал.

Победата бе 50-та за Надал на „Ролан Гарос” (50:1), а след нея испанецът продължава да няма загубен сет на червен клей от началото на сезона!

В спор за място на неделния финал Надал ще се изправи срещу Давид Ферер или Анди Мъри, които играят в момента.

Двубоят започна гейм за гейм, като в първите около 50 минути пред никой от претендентите не се откри шанс за пробив. При 5:5 и сервис за Алмагро Рафа първи се добра до брейк-пойнт, който обаче не бе материализиран. Така съвсем логично сетът достигна до тайбрек, в който Надал наложи волята си. Шампионът поведе с 4:0 точки, след което затвори частта със 7:4.

Негативният развой на тайбрека даде резултат върху играта на Алмагро в началото на втория сет. Надал успя да пробие и после с лекота увеличи аванса си на 4:1. Последваха няколко добри минути за Алмагро, но той така и не върна пробива, въпреки, че получи такъв шанс. За сметка на това Надал с втори пробив затвори сета с 6:2.

След като си размениха по един гейм, в началото на третия сет над Париж заваля дъжд, който прекъсна двубоя за около 5 минути. На навлажнения корт Алмагро сякаш имаше леко предимство в следващите геймове, но желаният пробив в подаването на Матадора така й не идваше.

За сметка на това Рафа дочака своя момент, проби за 5:3, след което със сервис на своя страна подпечата участието си в голямата четворка. До момента в турнира Надал е загубил едва 30 гейма.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини