Тони Надал: Повече от готови сме за предизвикателствата



10-03-2010 19:39 | Николай Драгиев

Треньорът на Рафаел Надал - Тони обяви, че е доволен от подготовката, която двамата са провели за турнира в Индиън Уелс. Именно в Калифорния Рафа трябва да защити титлата си от миналия сезон, когато във финалния двубой победи Анди Мъри.

"Тренировките ни бяха много ползотворни. В последната седмица бяха на изключително интензивно ниво. Духът на Рафа е много висок, той много иска пак да печели и прави всичко с огромно желание. Определено смятам, че в момента е в много добра форма, подобно на състоянието му преди травмата," обясни Надал-старши.

"Той много добре осъзнава, че трябва да повиши нивото си на игра. Знам че може да го направи. Тенисът обаче е твърде сложна игра и не винаги може да си сигурен какво ще се случи, дори и да си сторил максималното. Ние обаче сме готови за предизвикателството," допълва чичо Тони пред испанските медии.

Рафаел си е бил вкъщи в Монакор, където е тренирал със своя партньор по двойки Марк Лопес и още няколко местни тенисисти.

"Постоянно опитваме да се усъвършенстваме в професионален план. Стараем се да подобрим играта му във всички компоненти. Нашата характерна черта е, че никога не се предаваме и работим единствено, за да ставаме по-добри," обобщи наставникът.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини