Шарапова: Винаги съм мечтаела за този финал



08-06-2012 14:40 | Николай Драгиев

Мария Шарапова остана изключително щастлива от класирането си за финал на "Ролан Гарос". Това постижение ще й осигури и завръщане на върха в световната ранглиста от понеделник.

Рускинята предстои да направи своята 18-а седмица като номер 1 в света. Тя не е била на върха от 2008-а година.

"Невероятно е да се завърна като световна номер 1. Това е позиция, която съм заемала преди, но не знаех дали ще успея отново. В такива моменти поглеждаш назад и знаеш, че всички усилия и трудни моменти са си стрували. Винаги съм обичала да играя тенис," заяви Шарапова.

В момента Маша е спечелила три от четирите турнира в Големия шлем. При титла в Париж тя ще стане шестата жена в Откритата ера с кариерен Голям шлем. Другите, постигнали това, са Маргарет Корт, Крис Евърт, Мартина Навратилова, Щефи Граф и Серина Уилямс.

"Да съм на финал на "Ролан Гарос" за първи път е страхотно постижение. Винаги съм вярвала и съм работила усилено, за да стигна дотук. Единствено не знаех дали съм подготвена физически затова. Да стигна финал на 25 години е чудесно лично постижение," коментира още Шарапова.

"Мария игра много добре. Тя прогресира и то не само на клей. Тя заслужава да е номер 1," коментира нейната съперничка в полуфиналите Петра Квитова.

Финалът Сара Ерани - Мария Шарапова е в събота от 16,00 часа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини