Доминацията продължава!



08-06-2012 16:59 | Станко Димов

Рафаел Надал продължава наказателната си акция на Откритото първенство на Франция. Матадора се класира с лекота за финал, след като разби с 6:2, 6:2, 6:1 шестия в схемата Давид Ферер. По този начин Рафа постигна 51-ва победа (51:1) и за седми път в кариерата си ще играе на финал на „Ролан Гарос”. Неговият съперник в спора за трофея ще бъде определен от сблъсъка между Новак Джокович и Роджър Федерер.

Благодарение на успеха днес Рафаел Надал увеличи и без това стряскащата си показатели на „Ролан Гарос”. За 8 издания в турнира до момента Рафа има загубени общо 13 сета, най-много от които срещу Федерер (4).

„Може би изиграх най-добрия си двубой на „Ролан Гарос” за тази година. Той (Ферер) е един от най-добрите ми приятели, желая му всичко най-добро до края на сезона”, каза в интервюто на корта Рафа Надал.

Иначе двубоят днес бе интересен само в първите 4 гейма, в които Ферер достигна и до 2 точки за пробив, останали нереализирани. След това Надал вдигна темпото и с два пробива на 0 затвори сета с 6:2 след само 39 минути игра.

С всяка изминала минута шампионът успяваше да вдига нивото си на игра за сметка на Ферер, който започваше да става все по-неуверен и дори отчаян от тениса, който демонстрира играчът от другата страна на корта. Набързо Рафа поведе с 4:1 след два пробива, като особено куриозен бе вторият, в който Надал успя да спечели точка паднал от земята!

Боговете чуха молитвите на Ферер и над Париж се изля проливен дъжд, който прекрати рецитала на Надал и даде възможност на Ферер да влезе в съблекалнята и да прекрои поведението си на корта.

Дъждовната пауза продължи около час, но след подновяването на играта картината на корта не бе особено променена. Надал взе с лекота двата си сервис-гейма, с което си осигури и аванс от 2:0 сета.

Сякаш, за да убие тотално и без това нищожната интрига, Матадора проби с лекота още първия сервис-гейм на Ферер в третия сет и показа, че няма намерение да изкарва и минута повече на корта. В следващите минути всичко бе ясно – няколко гейма поред и място на финал след 6:2, 6:2, 6:1.

Любопитен поглед към статистиката показва, че 30 от последните 32 турнира от Големия шлем са били спечелени от някой измежду Рафаел Надал, Роджър Федерер и Новак Джокович. Тази цифра ще се увеличи и след „Ролан Гарос” 2012.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини