Джокович: Намирам се в най-добрия период от кариерата си



08-06-2012 22:09 | Николай Драгиев

Новак Джокович отчете, че победата над Роджър Федерер в полуфиналите на "Ролан Гарос" е дошла след най-добрата му игра в турнира до момента. Той отчита, че финалът срещу Рафаел Надал в неделя ще бъде най-сериозното възможно изпитание за него.

"Да се върнеш в сет срещу Федерер, когато губиш с два пробива, е страхотно постижение. В следващия ми мач обаче не мога да си позволя да допускам толкова приливи и отливи в играта си. Никога не съм играл с Надал на финал на "Ролан Гарос", така че ми предстои предизвикателство. И двамата искаме да спечелим. Ще видим кой ще успее," коментира Джокович.

Сърбинът отчита, че не го притесняват последните две загуби от Надал на клей. "Не очаквам да печеля всичките си мачове срещу него. В тези мачове той бе по-добър. На това ниво нещата често се променят. Вярвам, че в момента съм в пика на моята кариера. Ще направя всичко, за да спечеля титлата," смята още Джокович.

Все пак Ноле определя Надал като фаворит в срещата. "Вярвам че имам своите шансове. При по-бавните условия, това е предимство за него, а и топката отскача по-високо. Трябва да изляза на корта с увереността, че мога да спечеля."

"Финалът е златна възможност за мен да постигна нещо историческо. Това ме мотивира и вдъхновява. Ще опитам да се подготвя и да спечеля трофея," убеден е още световният номер 1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини