Надал: Не мога да съм тотален фаворит срещу световния №1



09-06-2012 22:23 | Николай Драгиев

Рафаел Надал не приема статуса на тотален фаворит във финала на "Ролан Гарос" срещу Новак Джокович в неделя. Според Надал това не е правилно при положение, че играе със световния номер 1.

"Не чувствам, че съм абсолютен фаворит. Ще играя срещу световния номер 1. Не мога да съм спокоен преди такъв мач. Срещата с Давид Ферер обаче ми даде допълнителна увереност. Почти във всичките си мачове играх добре," обясни Надал.

"Имам своите притеснения. Уважавам моя съперник. Той ме победи доста пъти. Но аз съм тук, за да се боря за всяка топка и да дам най-доброто от себе си във всеки един момент," допълни той.

26-годишният Надал е на път да подобри постижение на Бьорн Борг и при титла ще има рекордните 7 трофея от Откритото първенство на Франция.

"Желанието ми е да спечеля този турнир. Но не защото ще го направя за седми път, а защото това е "Ролан Гарос". Върху мен не тегне допълнително напрежение," анализира още испанецът.

Интересното е, че Джокович и Надал ще си оспорват четвърти пореден турнир от Големия шлем във финалната среща. Сърбинът е в серия от три победи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини