Анди Родик: Това може да е последният ми Уимбълдън



10-06-2012 12:46 | Николай Драгиев

Анди Родик вече е в Лондон, където от новата седмица ще участва на местния турнир в Куинс на любимата си тревна настилка. Трикратният финалист на Уимбълдън се надява отново да се представи силно в една от най-важните части от сезона пред него.

Родик обаче отчита, че годините вече си казват своето и не се знае още колко му остава в тениса. Той дори не отрича вероятността това да бъде последният му Уимбълдън.

"От момчетата, с които стартирах, е останал само Роджър Федерер. Ние сме от толкова време в топ 10, докато на останалите телата не издържаха.

"Аз не мога да правя това, което Рафа Надал прави с ракетата, не мога да бъда като Роджър. С моя треньор Лари Стефанки опитваме да намерим правилния баланс и работим едва ли не срещу природата," споделя Родик.

"В момента играя за мига. Опитвам се да спечеля колкото мога мачове. Дали това ще бъде последният ми Уимбълдън? Възможно е.. но нищо не се знае," загадъчен е американецът.

Родик от своя страна отправя поредица комплименти спрямо Анди Мъри и го определя като най-добрия играч в историята, който не е спечелил все още турнир от Големия шлем.

"Мисля, че той най-добрият играч, който все още не е печелил турнир от Големия шлем. Той трябва да се справя през годините с Федерер, Надал и Новак Джокович. Това е тежка ситуация. Но аз мисля, че Анди ще спечели такъв турнир. Не мога да прогнозирам кога, въпрос на време е," смята още Родик.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини