МакЕнроу: Федерер съвсем не е фаворит на Australian open



29-12-2009 02:43 | Станко Димов

"Устатата" легенда на световния тенис Джон МакЕнроу заяви, че Роджър Федерер не може да бъде считан за фаворит на предстоящия Australian open. Според него поне петима били основните претенденти за отличието в Мелбърн.

"Ако ме питате на кой бих заложил, то аз ще ви кажа нещо стандартно, за да се измъкна от конкретен отговор. Ясно е, че има петима играчи, които са достатъчно добри, за да победят. Няма такъв, който изпъква", обясни МакЕнроу.

"Ако вземем под внимание дългия предишен сезон, турнирите в края на годината, Купа "Дейвис" и това, че някои страдат от травми, положението става повече от трудно за предвиждане", обосновава се още той.

Самият МакЕнроу никога не е печелил в Мелбърн в своите пет участия. Дали заради това или по-друга причина според легендата, това е най-трудният турнир от Големия шлем изобщо.

"Australian open винаги е най-труден за предвиждане. Горещината е страхотна, а освен това сезонът тъкмо е започнал и няма как да знаем какво точно са вършили играчите в почивката си и по празниците", обобщава бившият номер 1 в света.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини