Джокович: Надал е най-добрият играч на клей в историята



11-06-2012 19:01 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Новак Джокович поздрави Рафаел Надал за спечелената от него седма титла на "Ролан Гарос". Джокович призна, че неговият опонент във финала е бил по-добър и заслужено е взел трофея.

"Доволен съм, че достигнах първия си финал на "Ролан Гарос". Можех да напусна турнира още в по-ранна фаза срещу Цонга. Разочарован съм от загубата, защото в третия сет заиграх доста по-добре и чувствах, че мога да стигна до пети сет. Тогава дойде втората пауза заради дъжд. Но аз не исках да търся извинение. Първата пауза за дъжд помогна на мен, а втората на него. Той бе по-добрият играч днес, поздравления," заяви Джокович след днешното доиграване на финала.

"Играхме близо четири часа и мисля, че се получи фантастичен мач. Надявам се хората са се насладили. Учуден съм, че стадионът бе почти пълен, въпреки че е работен ден. Ние тенисистите живеем за тези моменти. Понякога се случва да спечелиш, а друг път губиш. Сега загубих, но се надявам, че пред мен има още много години и ще се върна по-силен," допълни Ноле.

СНИМКИ ОТ ТРИУМФА НА НАДАЛ НА "РОЛАН ГАРОС"!

Сърбинът не пропусна да похвали шампиона Рафаел Надал.

"Той определено е най-добрият играч в историята на клей. Резултатите го показват. Освен това той е само на 26 години. С него сме играли вече над 30 пъти и се надявам за в бъдеще да имаме още много битки," обясни Джокович.

Джокович отговори лаконично и на въпроса как е успял да спечели 8 поредни гейма на клей срещу Надал, както се случи в период от мача. "Много, много трудно."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини