Кузнецова била дебела, ще чупи каръка в Индиън Уелс



11-03-2010 11:33 | Станко Димов

След като миналата година най-накрая спечели "Ролан Гарос", сега Светлана Кузнецова е готова да се пребори със съдбата и да покори Индиън Уелс. Рускинята има два загубени финала на турнира, но този сезон е подготвена да вземе реванш и да грабне 13-ата си титла от WTA.


"Подготвена съм отлично този сезон. Знам, че играя добре и имам нужда само от няколко мача, за да напипам ритъма си," сподели Кузнецова, която в отсъствието на Серина Уилямс и Динара Сафина е поставена под номер 1 в основната схема.


"Годината не започна по възможно най-добрия начин за мен. Не бях в правилните килограми и ми беше трудно да се подготвям нормално. Освен това не се движех достатъчно бързо по корта," призна Кузнецова.


От началото на годината Кузнецова не е стигала по-далеч от 4-и кръг на силните турнири. Причината според нея е бил фитнес треньорът й, който е действал "неадекватно".


"Нормално е да сменя треньора си. За мен движението на корта е едно от най-важните неща в тениса. В началото на годината определено имах трудности с това. Радвам се, че сега нещата се нареждат, а и полагам огромни усилия да върна скоростта си", коментира Кузнецова.


От 6 участия в Индиън Уелс до момента, Светлана е играла два финала - през 2007 и 2008, губейки и двата.


"Тук много ми харесва. Когато не е ветровито е просто перфектно. Винаги съм се забавлява на този турнир. Ще бъде страхотно, ако един ден го спечеля," каза още Кузнецова.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини