Григор Димитров с първи четвъртфинал за сезона



14-06-2012 16:22 | Станко Димов

Григор Димитров се класира за четвъртфинал на турнира на трева в Куинс, Лондон. Българинът надви със 7:6 (3), 6:4 Никола Маю (Франция) и по този начин продължава напред без загубен сет. В спор за място на полуфинал Гришо ще спори с Кевин Андерсън (№30), който надви след два тайбрека Фелисиано Лопес.

До момента Димитров и Андерсън имат три мача, като южноафриканецът има 2 успеха. Победата за българина е от турнира в Ийстбърн (трева) през миналата година. Двубоят е предвиден за петък около 14,30 часа.

Това е общо пети четвъртфинал на ниво ATP до момента за Григор Димитров и първи през 2012.

Затруднения днес Гришо имаше само в края на първия сет, когато трябваше да спасява сетбол при 4:5. Нашето момче обаче се справи и в крайна сметка след тайбрек поведе в резултата. Далеч по-категоричен бе хасковлията през втората част, когато само липсата на шанс му попречи да приключи двубоя по-бързо.

„Условията не бяха много добри, но се радвам, че успях да се справя с тях и с Никола, който ми е добър приятел. Продължавам напред, това е най-важното”, каза в интервюто след двубоя Григор Димитров, който до момента има гарантира 45 точки за ранглистата. Ако се класира за полуфинал, точките ще станат 90!

СНИМКИ ОТ МАЧА!

Двубоят започна гейм за гейм, като поне в началото пробиви нямаше. Все пак трябва да се отбележи, че Маю беше този, който търсеше повече повеждане в резултата и го направи. В така важния седми гейм французинът проби и поведе с 4:3.

Оттук до края на сета ролите на корта се размениха. Григор започна да печели лесно сервис-геймовете си и да тормози съперника си. При 5:4 Маю сервираше за сета, но първият му сервис го напусна в този важен момент. Гришо получи 7 възможности за пробив в гейма и най-накрая пробивът бе върнат, а сетът продължи. Между възможностите за пробив, Маю получи и точка за 6:4, която за щастие не реализира. Така логично се стигна до тайбрек, където Димитров поведе комфортно с 4:1 точки, а след това със 7:3 окончателно затвори сета за точно един час игра!

По сходен начин започна и втората част на двубоя. Скучни начални 4 гейма, в които сервиращите нямаха проблеми. При 2:2 българинът достигна до преднина 15:40. Маю спаси първия брейк-бол с добър сервис, но при втория прати топката в аут и пробивът стана факт – 3:2 за Димитров!

Малко по-късно Гришо достигна и до 3 поредни точки за 5:2, но Маю се спаси. Така в крайна сметка при 5:4 и сервис на своя страна Григор Димитров имаше за задача да подпечата мястото си сред най-добрите 8 в турнира. Гришо не трепна и с гейм на нула спечели мача!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини