Край на победната серия за Рафаел Надал (ВИДЕО)



15-06-2012 17:34 | Станко Димов

Серията от 13 поредни победи на Рафаел Надал приключи. Световният №2 прекрати участието си на турнира на трева в Хале, след като претърпя загуба с 3:6, 4:6 пред Филип Колшрайбер, който е шампион в турнира от миналата година.

За разлика от вчера, днес Надал сервира значително по-слабо, което се отрази много при играта му при втора начален удар. Това бе наказано мигновено от Колшрайбер, който с по един пробив в първия и втория сет си гарантира участието на полуфинал. Любопитното е, че германецът бе брилянтен на свой сервис и не допусна пробив.

Загубата на Надал ще му даде около 10 дни почивка преди старта на Уимбълдън, където испанецът е финалист от миналата година. Последните път, в който Рафа бе победен в последните месеци бе този на синия клей в Мадрид, където отпадна сензационно рано от Фернандо Вердаско.

"Той игра по-добре от мен. Игра много агресивно, сервираше чудесно. Нямах нужната енергия, за да обърна срещата," коментира Надал, който призна, че си отива в Майорка, за да опита да си почине преди Уимбълдън.

В спор за място на финал за втора поредна година в Хале, Филип Колшрайбер ще премери сили с победителя от двубоя Томаш Бердих – Томи Хаас.

В другата част на схемата като основен претендент за място на финал, е 6-кратният първенец в Хале Роджър Федерер.

Тенис на живо с bet-at-home.com.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини