Карлович постави под съмнение новия световен рекорд за сервис



15-06-2012 17:59 | Николай Драгиев

В последните дни светът на тениса стана свидетел на подобряването на един от интересните рекорди в играта. Австралиецът Сам Грот реализира сервис със скорост 260 км/час и така стана световен рекордьор.

Той е реализирал това на турнир от "Чалънджър" сериите и е успял да изпревари Иво Карлович, който беше досегашният рекордьор с 250 км/час.

Самият Иво Карлович се усъмни в това постижение, реализирано на такъв скромен турнир. Хърватинът е учуден от голямата разлика между неговия рекорд и новото постижение.

"Малко съм разочарован, тъй като винаги съм искал да притежавам този рекорд. Грот го е постигнал на турнир, който не е организиран от ATP и не знам какви са уредите за отчитане. Знам, че той може да удря топката наистина здраво. Ще ми бъде трудно да подобря неговото постижение. За мен е странна голямата разлика между моя най-бърз сервис и новия рекорд. Много ми се иска да подобря този рекорд," коментира Карлович.

"Определено притежавам естествена сила, но аз съм работил наистина здраво върху този компонент и това е фундаментално. Не всичко е свързано с моя ръст, както казват всички. Прекарал съм много часове в тренировки. Като малък нямах възможност да тренирам останалите си удари, така че изпълнявах сервис," обясни още хърватинът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини