Надал след поражението: Време е за почивка



15-06-2012 23:01 | Николай Драгиев

Рафаел Надал съзря положителното в ранната си загуба на турнира в Куинс - така той ще може да си почине няколко дни преди началото на Уимбълдън. Днес испанецът отстъпи пред Филип Колшрайбер с 3:6, 4:6 на първия си турнир на трева за сезона - в Хале.

Това поражение спира победната серия от 13 успеха на Надал и може би ще наруши подготовката му за третия през годината турнир от Големия шлем.

"Прибирам се вкъщи. Не мога да тренирам на трева, но ми се струва, че няколко дни пълна почивка ще ми се отразят добре. Играх достатъчно в последните няколко месеца. Много доволен съм от това, което показвам през сезона. Време е за почивка и да бъда вкъщи със семейството и приятелите ми. Когато се почувствам готов, ще се върна в Лондон и ще тренирам за Уимбълдън," коментира Надал.

"Свикнал съм да играя в тази седмица от сезона в последните осем години. Пропуснах само през 2009-а, когато имах проблем с коляното. По принцип това ми носеше добри резултати. Тези няколко дни на трева ми помагат много. Надявам се след година пак да се завърна," допълни той.

"Не е подходящият момент да търся извинения защо загубих днес. Просто е: той игра много по-добре от мен. Да играеш на трева след само няколко часа тренировка, е много трудно. Това си е като лотария," обясни още Рафа.

Въпреки загубата Надал е считан за фаворит номер 2 от букмейкърите за титлата на Уимбълдън. Пред него е само Новак Джокович в приеманите ставки в заложните къщи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини