Няма опасност Цонга да пропусне Уимбълдън



16-06-2012 13:17 | Станко Димов

Няма опасност Жо-Вилфред Цонга да пропусне Уимбълдън! Това съобщи самият тенисист в официалната си страница в социалната мрежа Facebook.

Както е известно в началото на седмицата Цонга изправи на нокти всички в щаба си, след като удари лошо малкия пръст на ръката си по време на двубоя с Иван Додиг на турнира в Куинс. След срещата самият Цонга сподели, че е много притеснен и се опасява, че е счупил пръста си.

След направените изследвания обаче стана ясно, че Цонга само е усукал пръста и той не е счупен. В понеделник най-добрият френски тенисист ще се подложи на още едни прегледи, но въпреки това увери, че няма шанс да пропусне Уимбълдън.

Припомняме, че миналата година Жо-Вилфред Цонга достигна до полуфинал в турнира, където след изключително атрактивен двубой отстъпи на бъдещия шампион Новак Джокович.

Цонга обаче записа изключително паметна победа на четвъртфинал, където изоставайки с 0:2 сета от Роджър Федерер успя да спечели двубоя  с 3:2. Във втори кръг французинът спря и нашия Григор Димитров, отново след страхотен двубой.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини