Григор Димитров напусна Куинс клъб с високо вдигната глава



16-06-2012 19:20 | Станко Димов

Григор Димитров отпадна на полуфинал от турнира на трева в Куинс клъб, Лондон. В спор за място на финал, бълагаринът отстъпи с 4:6, 4:6 пред опитния Давид Налбандян.

Въпреки загубата Гришо напуска турнира с високо вдигната глава, тъй като показа неоспоримите си качества, особено що се касае до капризна настилка, като тревната. Нещо повече – Гришо отстъпи пред играч, който в кариерата си има 11 титли и финал на Уимбълдън!

С подвига си в Куинс клъб, Гришо си заслужи 90 точки за ранглистата, които ще го изстрелят с около 15-20 места напред в индивидуалното класиране.

Другата седмица Димитров ще почива, след което ще се включи в участие на любимия си турнир – Уимбълдън, където миналата година достигна втори кръг. Във финала в Куинс клъб пък Давид Налбандян ще спори с хърватина Марин Чилич.

Двубоят не започна никак обещаващо за Григор Димитров, който повлиян от силния допусна пробив още в първия гейм. Сериозни затруднения с ветровитите условия на игра за щастие имаше и Налбандян, който „върна жеста” и също загуби с лекота дебютното си подаване в двубоя.

Преди първата почивка на Гришо му се наложи да спасява още 3 точки за пробив, но и в трите случая бе безупречен, след което прекъсна серията от пробиви и поведе с 2:1. 

Малко по-късно серията от поредни пробиви продължи, като този път тяхната бройка бе 3. За жалост Налбандян първи взе подаването си и поведе с 5:3, като по този начин излезе в полпозишън за победител в първия сет.

Така се стигна до 5:4 и сервис в полза на аржентинеца, който не трепна и с лесен гейм затвори сета след точно 40 минути игра.

За жалост и втория сет не започна особено добре за Димитров, който допусна пробив за 1:2. Аржентинецът Налбандян, макар и трудно успя да затвърди пробива и поведе с 3:1. Гришо обаче не се предаде и успя да върне пробива след гейм, в който нанесе няколко съкрушителни бекхенда – 3:3.

За жалост в края на сета Димитров допусна нелеп пробив за 4:5, след което със сервис на своя страна Налбандян си гарантира участие в неделния финал, където го очаква Марин Чилич.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини