Мъри ще атакува Уимбълдън с един двубой на трева



Мъри ще атакува Уимбълдън с един двубой на трева
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
17-06-2012 15:46 | Станко Димов

През седмицата Анди Мъри изненадващо загуби още първия си двубой на трева, отстъпвайки в 3 сета пред Никола Маю на турнира в Куинс клъб, Лондон, където Мъри е шампион от 2011-та година.

Загубата на практика означава, че шотландецът ще започне Уимбълдън със само един мач на трева, тъй като през настоящата седмица няма да участва в турнир. За Мъри обаче това не е новост. Той редовно го прави и преди Australian Open, когато вместо да е на някой турнир в Австралия, Мъри тренира усилено и започва в Мелбърн без нито един мач.

„Когато спечелих в Куинс миналата година, финалът беше в понеделник, точно седмица преди Уимбълдън. Бях малко уморен и не тренирах много преди Уимбълдън. Сега имам цялото време на света, за да тренирам и да се подготвя за важния турнир. Това е единственото предимство на ранната загуба в Куинс”, анализира Мъри.

„Разбира се, че ми се искаше да изиграя още няколко двубоя в Куинс, но какво да се прави. Много пъти съм стартирал на Australian Open без нито един официален двубой преди това, само със здрави тренировки, и винаги се представям добре в Мелбърн”, каза още Мъри.

Миналата година Анди Мъри загуби на полуфинал на Уимбълдън от Рафаел Надал. Шотландецът взе първия сет, имаше точка за пробив в началото на втория, но в последствие Надал обърна двубоя до 3:1 сета.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини