Федерер може да оглави ранглистата след Уимбълдън - вижте как



19-06-2012 13:57 | Станко Димов

Трима тенисисти могат да оглавят световната ранглиста след края на започващия в понеделник турнир от Големия шлем Wimbledon. Това сочат сметките на експертите от АТР.

Сегашният водач Новак Джокович оглави класацията на 4 юли 2011 година след триумфа на свещената трева в Лондон. Ако Ноле стигне до финала и този сезон, то той ще остане недостижим за съперниците си.

Роджър Федерер може отново да стане номер едно, ако спечели титлата на Wimbledon, а Джокович не стигне по-напред от полуфиналите на „Ол Инглънд клъб”. До момента швейцарецът има 285 седмици на върха – с една по-малко от рекорда на Пийт Сампрас. Тази година Федерер вече има четири титли – в Индиън Уелс, Мадрид, Ротердам и Дубай.

Рафаел Надал също има възможност да се върне начело на ранглистата. Но за целта трябва да спечели за трети път турнира в Лондон, а Ноле да не стигне по-напред от четвъртфиналите.

Ето точките, които биха имали тримата големи на световния тенис след края на Откритото първенство на Великобритания, според фазата, до която достигнат, пише racketi.com.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини