Роджър Федерер: Не съм обсебен от Уимбълдън



20-06-2012 12:26 | Станко Димов

Роджър Федерер не е обсебен от мания да спечели за седми път Уимбълдън, като по този начин да изравни постижението на Пийт Сампрас от титли от „Ол ингланд клъб”.

В момента швейцарецът има 6 титли от Уимбълдън, но през последните две години разочарова с представянето си в турнира, като записа отпадания на четвъртфинал – първо от Томаш Бердих (2010), след това от Жо-Вилфред Цонга (2011). Нещо повече, Федерер няма титла от турнир от Големия шлем от 28 месеца насам (за последно спечели Australian Open 2010). Тази мисъл обаче не тормози съня на 30-годишния тенисист.

„Не, това не ме притеснява. Не мисля всеки ден: „Боже Господи, не съм печелил турнир от Големия шлем толкова дълго време”. Това не ме тревожи, всъщност мотивира ме. Винаги съм бил гладен за успехи и това е добре”, коментира Федерер в навечерието на Уимбълдън 2012.

Швейцарецът призна, че понякога е подценявал съперниците си на Уимбълдън мислейки, че няма как да бъде победен.

„Вижте, колкото повече печелиш един турнир, толкова по-уверен ставаш във възможностите си. Признавам, че е имало моменти, в които съм подценявам съперника. Бях свикнал да мисля, че няма как да ме победят на трева. След това обаче просто трябва да приемеш нещата, които се случват. С всички успехи, които съм имал на Уимбълдън, е нормално да има напрежение около мен”.

През август Федерер ще навърши 31 години, но въпреки това няма никакво намерение скоро да спира с тениса. „Чувствам се добре в тялото си”, увери швейцарецът.

ФедЕкспрес сподели също, че очаква с нетърпение Олимпийския турнир по тенис, който ще се проведе на кортовете на Уимбълдън. „С историята, която имам на тези кортове, очаквам да бъде много вълнуващо”, коментира Федерер. Както е известно олимпийско злато е едно от малкото професионални отличия, които липсват във витрината на Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини