Петра Квитова: Ако нямаше толкова напрежение, щеше да е скучно



20-06-2012 21:48 | Николай Драгиев

Шампионката от Уимбълдън Петра Квитова заяви, че засега успява да се справи с напрежението на върха в световния тенис. Тя дори е на мнение, че ако не е имало толкова сериозни очаквания към топ тенисистите и лично към нея, е щяло да бъде много по-скучно.

"Напрежение определено има, но това е нормално. Без напрежение щеше да бъде скучно," обосновава се тя. "Очакванията са големи, но аз съм доволна от моя отбор и опитвам да не мисля за тези неща толкова често."

Самата Квитова, която стана четвъртата левичарка в историята с титла от Големия шлем, признава че в последната година животът и доста се е променил, както в добра насока, така и в не толкова.

"Животът ми се промени. Имах много медийни и спонсорски участия, хората ме разпознават навсякъде, така че не е лесно. Това е приятната част от нашия тенис живот," коментира Квитова.

Чехкинята е на мнение, че Мария Шарапова, която се завърна като номер 1 в света, ще бъде фаворит на предстоящия Уимбълдън.

"Сезонът е доста кратък на трева, но сега ще има и Олимпийски игри, така че аз съм доволна от това допълнително състезание. Ще опитам да покажа моята игра," споделя още Квитова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини