Уимбълдън 2012: Жребият пак събра Джокович и Федерер!



22-06-2012 13:53 | Станко Димов

Роджър Федерер може да се върне на върха на ранглистата, като за тази цел ще трябва да спечели Уимбълдън. Носителят на 16 титли от Големия шлем започва надпреварата в двубой срещу Алберт Рамос.

За разлика от предни години жребият на Федерер изглежда сравнително добър, като чак на ¼-финал швейцарецът може да се изправи срещу по-сериозно име, което по всяка вероятност ще бъде Янко Типсаревич. Едва ли обаче сърбинът би се оказал толкова сериозна пречка пред 6-кратния шампион в турнира.

За пореден път жребият отреди на полуфинал, ако няма изненади, да играя Роджър Федерер и Новак Джокович. Световният №1 започна защитата на титлата си от миналата година с двубой срещу Хуан Карлос Фереро (Испания).

В другата част на схемата по традиция останаха Рафаел Надал и Анди Мъри, които могат за трета поредна година да се изправят на полуфинал. В предишните две издания именно испанецът отстраняваше голямата надежда на Великобритания.

Иначе Рафа започва в турнира с двубой срещу друг левичар – Томас Белучи. В трети кръг на Надал предстои първото сериозно изпитание – по всяка вероятност двубой срещу отлично играещите на трева германци Филип Колшрайбер или Томи Хаас.

Първият победи Рафа преди седмица в Хале, а вторият спечели въпросния турнир! На четвъртфинал Надал може да се срещне с Жо-Вилфред Цонга, който миналата година на тази фаза отстрани Роджър Федерер с 3:2 сета.

Анди Мъри пък започва турнира с на пръв поглед тежък двубой срещу ветерана Николай Давиденко. Макар да не е в най-добрата си форма през последните 2 години, руснакът в никакъв случай не е играч, който трябва да бъде подценяван, особено когато става въпрос за Голям шлем. Във втори кръг пък Мъри може срещне гиганта Иво Карлович.

На четвъртфиналите надежда №1 на Острова може да премери сили с Давид Ферер. Опасни имена в тази част на схемата са още трикратният финалист Анди Родик, Хуан Мартин дел Порто, както и младите таланти Милош Раонич и Григор Димитров. 

ЖРЕБИЙ ПРИ МЪЖЕТЕ НА УИМБЪЛДЪН!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини