Каратанчева и Андреев държавни шампиони до 12 години



23-06-2012 13:22 | Николай Драгиев

Габриел Каратанчева и Адриан Андреев спечелиха титли от Държавното първенство по тенис до 12 години Devin Cup, което се проведе при отлична организация на кортовете на столичния клуб „15:40”.

На финала при момичетата Каратанчева („София”) беше безкомпромисна срещу Микаела Константинова („Дема”) и я победи с категоричното 6:0, 6:2.

Финалът при момчетата беше далеч по-оспорван. Адриан Андреев от ТК „Левски София” се наложи над Данко Йорданов от „Локомотив (Пловдив) с 6:2, 7:5.  Шампионът от Рим Андреев губеше с 1:3 във втория сет, но успя да изравни. Той направи решителния пробив в 12-ия гейм и така спечели турнира.

Купите и медалите на победителите бяха връчени от Стефан Цветков – президент на Българската федерация по тенис, и Мая Герасимова – маркетинг директор на „Девин” АД.  Президентът на федерацията и г-жа Герасимова поздравиха победителите и им пожелаха в края на годината да успеят да спечелят и турнира DEVIN MASTERS и да имат възможността да участват в турнир по избор в Европа или САЩ през 2013 г.

Лидерът на пазара на бутилирана вода е партньор на БФТ за 4 поредна година. Съвместната работа на „Девин” АД и тенис федерацията е част от дългосрочната стратегия на компанията за насърчаване на активния и здравословен начин на живот. Едно от събитията в подкрепа на тази стратегия е и стартиралото на 10 юни тенис турне „Бъди в Devin форма”.

То вече бе гост в градовете Пловдив, Сливен и Стара Загора. Този уикенд жителите и гостите  на Варна и Бургас ще могат да се състезават за голямата награда – колело и да се забавляват с игрите за малки и големи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини