Ферер спечели в Хертогенбош, вече има титли на всички настилки



23-06-2012 15:38 | Николай Драгиев

Давид Ферер спечели турнира UNICEF Open в Хертогенбош и така прибра своята четвърта титла през 2012-а година. С триумфа си той се изравни на върха по този показател с Роджър Федерер и Рафаел Надал, които също имат по четири отличия през сезона.

Във финалния двубой Ферер се наложи с 6:3, 6:4 над Филип Печнер (№145). Така испанецът постигна 43-а победа през сезона и по този показател той е лидер.

Важно е да се отбележи, че 2012-а официално е най-успешна в кариерата на Ферер, който досега не бе печелил четири трофея в един сезон.

Това е и втора титла на Ферер в Хертогенбош след триумфа му през 2008-а. Общо пък Ферер вече има 15 ATP титли в 30 финала.

"Много, много щастлив съм, тъй като тревата е може би най-трудната настилка за мен. Във финала изиграх най-добрия си мач. Беше много труден мач," коментира Ферер.

Друг интересен факт е, че Ферер стана първият играч през 2012-а година, който печели титли на три различни настилки - хард (Оукланд), клей (Буенос Айерес и Акапулко) и трева (Хертогенбош).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини