Федерер: Все още съм гладен за големи титли



23-06-2012 17:06 | Николай Драгиев

Роджър Федерер оценява като добри шансовете си да спечели седма титла на Уимбълдън, макар в последно време Новак Джокович и Рафаел Надал да са считани за по-големи фаворити от него в турнирите от Големия шлем.

В момента Федерер е печелил общо 6 пъти титлата в Лондон и 16 трофея като цяло в турнирите от Големия шлем. Той е бил и номер 1 в света в продължение на 285 седмици.

Той обаче няма трофея от Големия шлем от Australian Open 2010. От тогава до момента именно Джокович и Надал доминират в тези турнири.

"Увереността ми е на ниво. Спечелих доста мачове, турнири миналата година, така че се чувствам перфектно в това отношение," коментира Федерер. "Определено гладът за титли е голям при мен, няма нужда да го обяснявам дори. Наистина мотивиран съм да играя на високо ниво и на големите турнири," коментира Федерер.

Интересното е, че Федерер, който е трети в световната ранглиста, може да се завърне на върха в подреждането при титла в Лондон.

"Рафа и Новак се справят страхотно в последните години. Откакто обаче те са номер 1 и 2, те не се срещат един срещу друг в полуфиналите, което е добре за тях и трудно за нас останалите. В същото време смятам, че съм близо до тях и мога да направя своя пробив на Уимбълдън. Намирам за добри шансовете си в Лондон и на US Open," коментира швейцарецът.

"Да спечеля седем титли (на Уимбълдън) би било невероятно. Така ще се изравня с Пийт Сампрас, което би било фантастично, тъй като съм му се възхищавал като млад," обяснява още Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини