Труден старт за Пиронкова, предстои сблъсък с Шарапова!



25-06-2012 18:19 | Станко Димов

Цветана Пиронкова започна с неочаквано трудна победа участието си на Уимбълдън. Пловдивчанката се наложи с 5:7, 6:0, 7:5 над 206-ата в света Весна Долонц (Сърбия) след повече от два часа игра.

Във втори кръг пред Цвети предстои най-сериозното предизвикателство в женския тенис в момента – световната №1 Мария Шарапова, която е набрала инерция от триумфа на „Ролан Гарос” преди няколко седмици. Маша започна в Лондон с бърз успех – 6:2, 6:3 над Анастасия Родионова (Австралия).

При евентуална загуба в следващия кръг, Цвети Пиронкова ще загуби голяма част от 500-те точки, които натрупа с достигането си до четвъртфинал на Уимбълдън преди 12 месеца. При успех обаче българката ще запише може би най-значимата победа в кариерата си! До момента Шарапова и Пиронкова са играли 3 пъти, като рускинята има 3 победи, в които не е загубила сет. Двете обаче никога не са играли на тревна настилка.

Иначе двубоят днес не започна никак добре за Пиронкова, която в първите 15-20 минути отстъпваше на Долонц. 22-годишната сръбкиня се възползва от колебанията в играта на Цвети и побърза до поведе с пробив, като дори имаше точка за втори пробив и преднина 4:1. Родената в Москва тенисистка обаче не се възползва, а в последствие бе накзана от Пиронкова, която върна пробива за 4:4!

И когато сетът си вървеше към логичен тайбрек, Цвети се пропука и допусна втори пробив, който в последствие и коства първата част - 5:7 за Весна Долонц!

Негативният край на първия сет даде отражение върху представянето на Пиронкова през втория. Нашето момиче буквално помете 206-ата в света, като дори не и даде да вземе гейм, налагайки се с 6:0. 

Хванала веднъж победната вълна, Пиронкова продължи доминацията си и в началото на третия сет. Пловдивчанката поведе с 3:1, като дори сервираше за 4:1 в своя полза. Пробивът обаче не бе затвърден и Долонц успя да изравни резултата за 3:3. От тук до края настъпи страхотна битка за всяка точка, като при 4:5 Цвети достигна до 0:30, но не успя да вземе следващите 2 точки, с което и мача.

Малко по-късно, при 5:6, Долонц поведе с 30:0, но след това Цвети взе 4 точки подред и затвори мача с 5:7, 6:0, 7:5!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини