Иснър със сензационна загуба на старта на Уимбълдън



26-06-2012 00:58 | Станко Димов

Първият ден на Уимбълдън поднесе две сериозни изненади. Освен отпадането на финалиста от 2010-та година Томаш Бердих, надпреварата още на старта напусна и 11-ия в схемата Джон Иснър, който отстъпи след 5 сета пред Алехандро Файа (Колумбия). В отделните части – 4:6, 7:6 (7), 6:3, 6:7 (7), 5:7.

След двубоя американецът не скри разочарованието си и заяви, че най-големият му съперник в момента е самият той.

„Напоследък това се случва често. В един момент просто се изключвам от двубоя. Лошото е, че не мога да намеря изход от тази ситуация. Аз съм най-големият си враг в момента. Всичко е въпрос на психика в тези моменти, а това е най-слабата част от играта ми”, коментира Иснър след отпадането от турнира.

„Просто трябва да се отпусна. Мисля, че прекалено много искам да спечеля дадем мач, затова често губи концентрация и това се отразява на резултатите ми”, коментира още американецът.

Иснър започна сезона по фантастичен начин, като игра за първи път на финал на турнир от „Мастърс 1000” сериите.

Това се случи в Индиан Уелс, а по пътя към финала Иснър се наложи над световния №1 Новак Джокович. Този успех вкара Иснър за първи път в Топ 10 на ранглистата, а няколко седмици по-късно той задмина и Марди Фиш и стана ракета №1 на САЩ.

Преди днешния мач Иснър бе записал две победи над Файа. „Той беше по-добър днес и заслужено ме победи. Имах шанс, от който не се възползвах. Като цяло не заслужавах да спечеля този двубой”, призна Иснър, който на всичкото отгоре пропусна мачбол при 7:6 в тайбрека на четвъртия сет.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини