Шарапова се гласи за бърза победа над Пиронкова



26-06-2012 12:01 | Станко Димов

Световната №1 Мария Шарапова си поставя високи цели. Въпреки, че преди няколко седмици оформи своя „голям кариерен шлем”, рускинята няма никакви намерения да спира с победите. В понеделник Шарапова спечели с лекота двубоя си от първи кръг, а във втори и предстои сблъсък с най-добрата българска тенисистка Цветана Пиронкова.

„Винаги е трудно в първите кръгове. В края на двата сета имах леки колебания, но като цяло няма от какво да бъда недоволна”, коментира Шарапова след успеха с 6:2, 6:3 над Анастасия Родионова.

„Чувството да се върна отново на централния корт на Уимбълдън е невероятно. Това определено е специално място за мен”, коментира рускинята, която спечели турнира през 2004-та година.

„Спечелих „Ролан Гарос” и вече имам титли от всички турнири от Големия шлем. Това обаче не означава, че вече нямам цели, напротив. Все още вярвам, че имам какво да постигна. Мотивирана съм за още успехи. Играх финал в Париж, защо да не играя сега и в Лондон?!”, коментира световната №1, намеквайки за безпроблемна победа във втори кръг над Пиронкова.

Световните медии обаче не са толкова убедени в „лесния” успех на Шарапова. Сайта на WTA тактично припомни, че  Пиронкова се представя отлично на трева и има полуфинал и четвъртфинал на Уимбълдън през последните две години.

Освен това Цвети достатъчно добре знае как се печелят сериозните битки, като до момента има 5 успеха над състезателки от Топ 5! 3 от тези победи са именно  на тревна настилка (Винъс Уилямс, Вера Звонарьова и Агниешка Радванска).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини