Вожняцки и Макилрой щастливи за първата си годишнина



26-06-2012 16:10 | Николай Драгиев

Една от най-любопитните спортни двойки в света - Каролина Вожняцки и голфърът Рори Макилрой скоро трябва да празнуват своята първа годишнина заедно. Дали обаче на тях ще им е до празненства, след като те определено отбелязват спад в своята спортна форма.

Бившата номер 1 Вожняцки регресира до седмо място в ранглистата, докато Макилрой не успя да се представи на очакваното ниво на последните 4 от 5 турнира, на които участва.

Вожняцки обаче не е притеснена за спада във формата на нейния любим.

"Ако погледнем последните 20 състезания, откакто сме заедно, Рори е в топ 5 на 15 от тях и стигна до номер 1 в света. Да, не се представи силно на US Open, но той е постигнал много за своята възраст. Това е част от спорта," коментира Вожняцки.

"Ако не си Тайгър Уудс, няма как да си номер 1 в своя спорт за 20 години. Това се случва наистина рядко. Хората забравят, че Рори е само на 23 години. Повечето състезатели, срещу които игра, са много по-възрастни и опитни от него. Не съм притеснена за него, той ще продължи да се представя страхотно," допълва още Вожняцки.

Датчанката отчита, че за нея е много важно да има вдъхновяващ живот извън корта. "Много е важно да се наслаждавам на живота извън корта. Тенисът е много важен за мен. Давам 100% от себе си на корта и в тренировките. Той обаче не е целият ми живот. Много е важно как презареждам батериите извън корта. Хубаво е да си почиваш извън корта и да освежиш своя ум.

"Искам да имам нормална кариера, без да играя сякаш вечно. Не е лесно да пътуваш през всичкото това време и да бъдеш на 100% на корта. А когато не постигнеш добри резултати всички те отписват. Аз обикновено им казвам: "Спокойно, това не е трагедия. Загубих просто тенис мач".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини