Рафа раздвоен между Уимбълдън и Европейското



27-06-2012 14:09 | Станко Димов

Въпреки, че в началото на тази седмица започна може би най-важният турнир за целия сезон в тениса – Уимбълдън, вниманието на Рафаел Надал не е насочено изцяло към битките на „Ол ингланд клъб”.

Най-добрият испански тенисист е ревностен футболен запалянко и не пропуска двубой на родината си, която тази вечер ще се изправи срещу Португалия в спор за място на финал на Европейското първенство. Ако спечели, то Испания ще изравни постижението на Германия от 70-те години на миналия век и ще се класира за трети пореден финал в силен турнир.

Надал е категоричен, че на испанците им предстои труден двубой, предвид силната игра на португалците и в частност на Кристиано Роналдо.

„Кристиано се бори да стане най-добрият футболист в света. Познавам го, имах възможността да се срещна с него няколко пъти. Той е страхотен. Той е победител. Ако покаже най-доброто от себе си ще ни затрудни много тази вечер. Португалия притежава завършен отбор”, коментира Надал.

„Когато стигнеш до полуфинал, няма как да очакваш, че ще играеш срещу слаб противник. Това важи и за Испания тази вечер. Важи и за мен на „Ролан Гарос” на пример. Испания ще има за съперник един от най-силните отбори в света в момента. Надявам се, че ще продължим победния си път”, каза още Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини