Англия с представителка в трети кръг за сефте от 10г. насам



27-06-2012 17:51 | Станко Димов

Първата мини-сензация на Уимбълдън 2012 в схемата при дамите е факт. Поставената под №5 Саманта Стосър напусна турнира още във втори кръг, след като претърпя загуба от Аранча Рус (Холандия) с 2:6, 6:0, 4:6. Двубоят между двете се проведе на Корт №1 и продължи близо 2 часа.

Най-сериозната особеност на срещата днес бяха дългите серии, в които двете състезателки влизаха. В първия сет Стосър започна с пробив и поведе с 2:0. След това обаче Рус взе 6 гейма поред и си осигури първия сет.

През втората част пък в серия от 6 поредни гейма влезе Стосър, което логично и донесе и изравняване на резултата в сетовете.

След 6:4 в заключителния сет обаче победата отиде на страната на левичарката от Холандия, която за първи път в кариерата ще играе в трети кръг на Уимбълдън. Нейната следваща съперничка ще бъде определена от двубоя между Пън Шуай (Китай, №30) и Аюми Морита (Япония).

Третият ден от Уимбълдън се оказа паметен за английски женски тенис! За първи път от 10 години насам домакините ще имат представителка в трети кръг на сингъл! Това стана възможно, след като Хедър Уотсън победи с 6:1, 6:4 американката Джейми Хемптън. За последно англичанка достигна до трети кръг в турнира през 2002-ра година (Елена Балтача).

Любопитното е, че в първи кръг в понеделник, Уотсън стана първата англичанка с победа на Централния корт от 1985-та година насам! В следващия кръг тя ще се изправи срещу Агниешка Радванска (Полша, №3) или Елена Веснина (Русия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини