Прекратиха двубоя на Пиронкова и Шарапова заради тъмнина



27-06-2012 23:04 | Станко Димов

Двубоят от втори кръг на Уимбълдън между Цветана Пиронкова и Мария Шарапова бе прекратен заради тъмнина. Организаторите взеха това решение в 21:01 часа местно време при резултат 7:6 (3), 3:1 за световната №1. Срещата ще бъде доиграна в четвъртък, а на кой корт и от колко часа ще стане ясно по-късно.

Цветана Пиронкова започна фантастично двубоя и има защо да съжалява за развоя на първия сет. Цвети имаше преднина 5:2 гейма, пропусна 5 сетбола, 3 от които поредни и в крайна сметка позволи на Шарапова да се добере до тайбрек, където рускинята показа класа и със 7:3 точки затвори сета.

Първият си сетбол Цвети получи при резултат 5:2 и 30:40 в сервиса на Шарапова. С няколко добри начални удара обаче рускинята се спаси. Малко по-късно, когато сервираше за сета при 5:3, Пиронкова поведе с 3:0 и бе само на две точки от успеха. В този момент обаче нашето момиче се пречупи и позволи на съперничката й да запише 4 поредни точки, с което да върне пробива.

В отвеният гейм, отново при сервис на Шарапова, българката стигна до втори сетбол, който също бе спасен. Истинската драма обаче настъпи в 12-ия гейм. При 6:5 в своя полза Пиронкова поведе с 0:40 и си заслужи още 3 точки за приключване на сета! Уви, и това не беше достатъчно и Шарапова отново се върна в мача и си гарантира тайбрек, който спечели със 7:3 точки!

През втората част Шарапова проби за 3:1, след което двубоят бе прекратен заради тъмнина.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини