Джокович: Под покрива се играе по-трудно



28-06-2012 11:47 | Станко Димов

Новак Джоковия записа своята победа №40 на тревна настилка късно снощи, след като се наложи с 6:4, 6:4, 6:4 над Райън Харисън (САЩ) в двубой, който се игра на закрития централен корт на „Ол ингланд клъб” и приключи в 21:52 часа местно време.

Голямата новина от вечерта бе силната игра на Харисън, който имаше цели 6 точки за пробив, от които не реализира нито една. Ноле пък бе безкомпромисен – 3 от 3 в точките за пробив и победа в 3 сета.

„Знаех, че той играе добре. Имаше своите шансове във втория сет. Но като изключим един гейм, в който имах проблеми, сервисът ми беше на много високо ниво през целия двубой. Печелех с лекота сервис-геймовете си, което ми вдъхва кураж за следващите срещи”, коментира шампионът Новак Джокович.

„Беше страхотно да отново да играя под покрива на Централния корт. Мисля, че се получи много вълнуващ двубой за мен и Харисън, но също така и за публиката, която се забавляваше много. Да играеш на закрития корт е малко по-различно. Става по-влажно и трябва допълнително време, за да настроиш движението си по корта”, коментира още Джокович.  

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини