Матс Виландер за шансовете на играчите от топ 4 на Уимбълдън



28-06-2012 18:51 | Николай Драгиев

Бившият номер 1 Матс Виландер направи свой анализ за шансовете на състезателите от топ 4 да спечелят предстоящия Уимбълдън. Ето и неговите доводи защо всеки един от тях МОЖЕ и защо НЕ МОЖЕ да спечели турнира.

Новак Джокович:
Защо може да спечели: "Защото спечели титлата миналата година. Той знае, че всичко е на ракетата му. Ако играе добре, ще бъде много трудно да бъде победен."
Защо няма да може да спечели: "Може ли да продължи да играе на това ниво? Може ли да задържи психологическата настройка, която имаше преди година? Не, не може и вече виждаме това. А може ли да продължи да смята, че е по-добър играч от Надал?"

Рафаел Надал:
Защо може да спечели: "Защото току що спечели "Ролан Гарос" и защото сякаш се е възстановил от проблемите през миналата година. Той е по-добър играч сега и току що победи Джокович във финал на турнир от Големия шлем. Не мисля, че настилката има чак такова психологическо значение.

Защо няма да може да спечели: "Играе се на трева и той трябва да спечели седем мача. Това е единственият турнир от Големия шлем, в който съперниците знаят, че победата зависи не толкова от физиката. Нещата ще зависят от взривността на корта на състезателите, но не и от изтощението. Някой като Джокович ще се надява да може да остане равностоен в битката от основната линия. Надал пък трябва да играе наистина добре в седем мача поред, а Джокович не."

Роджър Федерер:
Защо може да спечели:
"Защото той сервира добре, което значи че точките ще са къси. Той е печелил турнира шест пъти. В същото време не е печелил такъв турнир от Australian Open 2010, но все още има сили да го стори и не трябва да мисли за ранглистата."
Защо няма да може да спечели:
Защото ще му бъде много трудно да победи Новак Джокович и Рафаел Надал. Той най-вероятно ще се наложи да играе и с двамата.

Анди Мъри:
Защо може да спечели:
"Харесвам неговата игра, когато не се налага да бъде по-активният играч на корта. Той прилича на Федерер в много отношения и това, че е много добър в дефанзивен план. Той е много добър офанзивен играч, когато има добра възможност. Той се защитава, а когато получи удобна възможност, се възползва. На тази настилка няма нужда да бъде излишно атакуващ и да се концентрира толкова много като на другите настилки.

Защо няма да може да спечели:
"Не е е печелил все още този турнир."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини