Сензационно: Анонимен чех изрита Надал (ВИДЕО)



29-06-2012 00:06 | Станко Димов

Голямата сензация е факт! Двукратният шампион и миналогодишен финалист Рафаел Надал отпадна от Уимбълдън. Рафа претърпя загуба още във втори кръг, след като отстъпи със 7:6 (9), 4:6, 4:6, 6:2, 4:6 пред Лукаш Росол (Чехия, №100).

По този начин испанецът не успя да се класира за трети кръг в турнир от Шлема за първи път от 7 години насам (Уимбълдън 2005). Нещо повече, Рафа загуби за първи път на Уимбълдън, след като печели първия сет в двубоя (28:0 преди този мач).

„Никога не съм очаквам да постигна подобна победа”, каза след успеха сияещият от щастие Лукаш Росол.

„Наистина съжалявам за него (Надал) и се надявам, че ще мога да изиграя поне още един двубой като този. Мисля, че изиграх най-добрия си мач в цялата кариера. Тази победа означава толкова много за мен”, коментира Росол. 

След като си размениха по два сета, организаторите прекъснаха двубоя за около половин час, в който трябваше да бъде пуснат покривът над централния корт. След подновяването на играта Росол направи ранен пробив в подаването на съперника си и до края не трепна.

Загубата на Надал е повече от изненадваща, тъй като испанецът има отлични показатели на Уимбълдън. Освен това Лукаш Росол е тотален дебютант в турнирите от Големия шлем.

Преди този двубой Рафа имаше на сметката си повече от 170 двубоя в Шлема, а тези на Росол бяха...9. Десетият обаче се оказа изключително паметен.

"Това не е трагедия. Това е само тенис мач. В живота има толкова други важни неща. Исках да спечеля, но загубих," бе краткият коментар на Рафа Надал.

Друга статистическа справка показва, че Рафаел Надал никога не е губил от толкова нискокласиран тенисист в Шлема. До момента загубата от Жил Мюлер (№69), на Уимбълдън 2005, водеше в класацията.

Само през 2012-а година Рафаел Надал е спечелил 23 мача повече, отколкото Росол в цялата си кариера. Двамата състезатели са на еднаква възраст.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини