Федерер с блестящ обрат от 0:2 сета (ВИДЕО)



30-06-2012 00:01 | Николай Драгиев

Роджър Федерер достигна четвърти кръг на Уимбълдън след победа над французина Жулиен Бенето с 4:6, 6:7, 6:2, 7:6, 6:1 за 3 часа и 33 минути игра. Така Федерер успя да осъществи обрат от 0:2 сета за осми път в кариерата си и не допусна поражение на старта подобно на Рафаел Надал. Това бе общо ОСМИЯТ случай, когато Федерер обръща съперник от този резултат и седми път в турнирите от Големия шлем.

С успеха си Федерер се спаси от най-ранната си загуба на турнир от Големия шлем от 2004-а година. Федерер бе на ШЕСТ ПЪТИ на две точки от загубата срещу Бенето, но демонстрира характер.

"Това беше много тежък мач. Боже, беше брутален. Очевидно и късметът бе на моя страна, но аз се борих до последно," възкликна виделият всичко в играта Федерер.

В четвърти кръг на турнира Федерер ще има за съперник опитния Ксавие Малис. При победа над него Федерер ще оформи своята победа №850 в кариерата.

От своя страна впечатлен от Федерер остана и съперникът му Бенето. "Психически той е като скала. Изоставаше с 0:2 сета и не показа никакво притеснение," обясни французинът.

Цифрите също са красноречиви - Федерер е близо до своя 32-и последователен четвъртфинал в турнирите от Големия шлем!

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини