Федерер: Опитът ми помогна да обърна двубоя



30-06-2012 13:16 | Станко Димов

Роджър Федерер премина първия си сериозен тест на Уимбълдън, след като късно снощи оцеля в 5-сетов трилър срещу Жулиен Бенето. Французинът поведе с 2:0 сета и на няколко пъти бе само на две точки от крайния успех, но ФедЕкспрес показа класа и намери начин да обърне развоя на двубоя в своя полза.

„В началото на срещата не играех добре. Важното бе, че в течение на двубоя повиших нивото си. Точно това трябваше да направя, след като изоставах в резултата”, коментира Федерер.

„Как обърнах мача ли? Това идва с опита, който съм натрупал през годините. Разбира се само с опит не става. Ако не пращах топката достатъчно дълбоко в полето на съперника нямаше как да обърна. Много съм щастлив от начина, по който се развиха събитията в края на двубоя”, коментира Федерер, който спечели заключителния 5-ти сет с 6:1 гейма само за 26 минути!

„Нямаше как да спечеля този двубой”, заяви от своя страна Бенето. „Поведох с 2:0 сета, но след това стана невъзможно да контролирам нещата. В четвъртия и петия сет Федерер бе безупречен. Почти не правеше грешка. Вкарваше само първи сервис, а всички знаете какво означава това”, каза още Бенето.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини