ВИДЕО: Ана Иванович спечели „сблъсъка на красотата”



30-06-2012 15:59 | Станко Димов

Ана Иванович спечели най-очаквания от мъжката аудитория двубой с Юлия Гьоргес и се класира за четвърти кръг на Уимбълдън.

Сръбкинята се наложи с 3:6, 6:3, 6:4 след близо два часа игра, а благодарение на успеха ще играе на осминафинал в турнир от Големия шлем за първи път от 4 години насам („Ролан Гарос” 2008)!

Двубоят на Корт №2 бе изключително равностоен, като в първия сет двете показаха уникална успеваемост при брейк-пойнтите. Иванович имаше един шанс и се възползва, но тези на сметката на Гьоргес бяха 2, като германката материализира и двата.

През втория и третия сет бившата №1 в света взимаше своето с по един пробив, като не допусна нито един на сметката си. Иванович завърши срещата с 26 печеливши удара и 14 непредизвикани грешки.

В спор за място на четвъртфинал, сръбската тенисистка ще се изправи срещу победителката от двубоя между Виктория Азаренка (Беларус, №2) и Яна Цепелова (Словакия).

По-рано днес мястото в четвърти кръг гарантира Франческа Скиавоне, която се наложи с изразителното 6:0, 6:4 над Клара Закопалова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини