Гришо изгледа трудна победа на Серина Уилямс



30-06-2012 18:29 | Станко Димов

Серина Уилямс записа изключително трудна победа над Чзе Цжън (Китай, №25), за да се класира за четвърти кръг на Уимбълдън. Американката далеч не изигра най-добрия си двубой, но въпреки това показа изключителна психика в последните геймове и се наложи с 6:7, 6:2, 9:7 след повече от два часа игра.

Това, че двубоят няма да бъде лесен за Уилямс стана ясно още в първия сет. 4-кратната шампионка игра слабо при ретур, въпреки че началните удари на китайката не блестяха с особена скорост. Добрата новина за Серина бе, че поне сервисът и функционираше добре, което и осигури място в тайбрек. В допълнителния гейм Цжън се наложи със 7:5 точки и поведе в резултата.

През втория сет Серина Уилямс се пробуди и записа серия от 4 поредни гейма, които и осигуриха изравняване на резултата – 6:7, 6:2. Така се стигна до трета част, през която на няколко пъти Серина сервираше за оставане в турнира. Опитната американка обаче се справи, като освен това успя да пробив за 8:7, след което довърши китайската си съперничка.

„Добре е, че победих по този начин. Имах нужда от оспорван двубой като днешния. С нея (Чзе Цжън) винаги правим невероятни срещи”, коментира след двубоя Серина Уилямс.

Любопитното е, че в бокса на американката бе забелязан най-добрият български тенисист Григор Димитров, който прекрати участието си в турнира във втори кръг, след като се отказа в двубоя с Маркос Багдатис.

В спор за място на четвъртфинал Уилямс ще се изправи срещу Ярослава Шведова, която се прочу със своя „Златен сет”, който записа в двубоя си със Сара Ерани (6:0, 6:4).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини