Мъри усеща напрежение върху себе си след загубата на Надал



01-07-2012 16:09 | Станко Димов

Анди Мъри знае, че трябва да играе значително по-добре, ако иска да съхрани живи шансовете си за първи триумф в турнир от Големия шлем. В петък вечер британецът победи трудно със 7:5, 3:6, 7:5, 6:1 Маркос Багдатис след повече от 3 часа игра на Централния корт.

„Знаех, че ме очаква труден двубой и бях нервен”, коментира световният №4 пред медиите на Острова.

„На моменти избързвах с действията си на корта. Знам, че трябва да играя по-добре, ако искам да стигна далеч в турнира. През първите 3 сета имах доста положения, но не се чувствах комфортно на корта”, каза още Мъри.

Шотландецът призна, че след отпадането на Рафаел Надал, чувства все по-голямо напрежение върху раменете си, тъй като неговата половина на схемата е „отворена”.

„Нормално е да гледам схемата и да правя сметки какво ме очаква. Не мога обаче да кажа, че пътят ми до финала е сигурен. Колкото е отворена схемата за мен сега, толкова е отворена и за Филип Колшрайбер и другите момчета, които са в тази част.

Ако достигна до полуфинал – да, тогава отсъствието на Надал вече ще се усеща за мен. но ще бъде огромна грешка да седна спокойно и да си мисля, че загубата на Надал ми е гарантирала финал. Не трябва да губя концентрация в следващите двубои”, коментира Мъри.

През последните 3 години шотландецът неизменно отпада на полуфиналите на Уимбълдън. В първия случай след загуба от Анди Родик, в следващите два от Рафаел Надал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини