Ана Иванович черпи вдъхновение от Шарапова



01-07-2012 17:17 | Станко Димов

Мария Шарапова служи за вдъхновение не само на хиляди деца по света, но и на някои от колежките си. Сръбкинята Ана Иванович сподели, че ренесансът във формата на Шарапова я прави оптимист и за бъдещи нейни успехи.

Както е известно преди няколко години Шарапова претърпя тежка операция на рамото, заради която рускинята бе извън тениса близо година. След като се завърна Шарапова леко по леко започна да си извоюва предишните позиции, преди да оглави повторно ранглистата след триумфа на „Ролан Гарос” преди няколко седмици.

„Определено е много приятно да видим Мария (Шарапова) отново да побеждава. Това показва, че когато полагаш сериозни усилия, те рано или късно се отблагодаряват”, коментира Иванович.

„Най-важното нещо е да не спираш да се развиваш и да тренираш здраво. В крайна сметка на корта всеки получава това, което заслужава и за което е тренирал. Сигурна съм, че скоро и при мен ще се видят резултатите от сериозния труд, който полагам през последните месеци. При Мария се получи, тя се прероди наново и вярвам, че същото ще се случи и с мен”, коментира Иванович.

В понеделник сръбкинята ще се изправи срещу шампионката от Australian Open Виктория Азаренка в спор за участие на четвъртфинал на Уимбълдън. Двубоят между двете е втори по програма на Централния корт.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини