Серина Уилямс оцеля в нова трисетова драма



02-07-2012 16:22 | Станко Димов

Серина Уилямс се класира за четвъртфинал на Уимбълдън. Американката се наложи с 6:1, 2:6, 7:5 над една от сензациите в турнира Ярослава Шведова.

Двубоят между двете се проведе на Корт №2 и продължи близо 2 часа, като предложи сериозна драма, особено в третия сет.

Иначе началото по никакъв начин не вещаеше подобен развой. 4-кратната шампионка Серина Уилямс поведе в резултата с 6:1 след 26 минути игра и създаде впечатление, че лесно ще пречупи съперничката си.

Нищо подобно. През втория сет Шведова взе инициативата и на свой ред проби на два пъти подаването на американката, за да вземе сета с 6:2.

Така се стигна до решителен трети сет, в чието начало двете взимаха лесно подаванията си. при 4:4 Серина Уилямс достигна до 3 поредни скрити мачбола, повеждайки с 0:40. Шведова обаче „пусна ръката” и с няколко топки на линията спаси подаването си за ужас на тъмнокожата американка.

В следващия гейм на казахстанката тя допусна две двойни грешки и предостави преднина 15:40 за Уилямс. Този път Серина не сгреши и проби, след което затвори мача.

В спор за място на полуфинал американката може да се изправи срещу миналогодишната шампионка Петра Квитова, стига разбира се чехкинята да спечели двубоя си с Франческа Скиавоне.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини