Федерер на четвъртфинал в Шлема за 33-ти пореден път



02-07-2012 18:17 | Станко Димов

Роджър Федерер стана първият състезател в схемата при мъжете, който си гарантира място на четвъртфинал на Уимбълдън. Това стана възможно, след като швейцарецът се наложи със 7:6, 6:1, 4:6, 6:3 над друг опитен тенисист – Ксавие Малис (Белгия).

Благодарение на успеха Федерер достига до четвъртфинал в турнир от Големия шлем за 33-и пореден път. Невероятно постижение на швейцареца! Освен това победата бе под №850 за бившия №1 в света.

Иначе феновете на ФедЕкспрес имаха сериозни поводи за притеснение в днешния ден. Още в началото на двубоя, в средата на първия сет, Федерер поиска медицински таймаут заради болки в гърба. Проблем, който измъчва швейцареца от години насам!

Федерер и физиотерапевтът напуснаха корта и се запътиха към съблекалнята, което допълнително изправи на нокти привържениците на швейцареца. За тяхна радост обаче 3-4 минути по-късно бившият №1 се завърна на корта в готовност да играе.

В края на сета Ксавие Малис успя да пробие подаването на съперника и поведе с 6:5, като сервираше за първата част. Федерер обаче отговори като ужилен, моментално върна пробива, а в допълнителния гейм се наложи със 7:1 точки!

Набрал веднъж инерция, ФедЕкспрес мина на бързо през белгийката гара за 6:1 във втората част. Интригата се завърна в третия сет, когато Малис проби и този път задържа аванса си за 6:4. Силите на белгиеца обаче стигнаха само за сет. В четвъртата част Федерер се наложи с 6:3 и си подсигури място в голямата осмица.

Неговият следващ съперник ще бъде Михаил Южни (Русия).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини