Ким Клайстерс: Не съжалявам за нищо



03-07-2012 11:54 | Станко Димов

Ким Клайстерс изигра в понеделник последния си двубой на Уимбълдън. Белгийката бе победена с 1:6, 1:6 от Ангелик Кербер и напусна турнира в четвърти кръг, като по този начин сложи край на надеждите си за финал в „Ол ингланд клуб”.

„Тя (Кербер) игра по-добре от мен. Сервисът и бе по-добър, ретурите също, когато влизахме в разигравания удряше топката силно и я пращаше дълбоко в моята половина. Сега ще ми бъде интересно да видя как ще се представи и срещу другите играчи и какво ще постигне в турнира”, коментира Клайстерс.

Уимбълдън остава единственият турнир От Големия шлем, в който белгийката няма участие на финал. „Не съжалявам за нищо. Знаете как е в живота – има дни, в които всичко е ОК, има дни, в които всичко е страхотно, има и дни, в които нещата не са чак толкова добри. Аз съм спокойна за себе си защото знам, че съм направила всичко по силите си.

Подготвях се за Уимбълдън, тренирах здраво, давах всичко от себе си на корта. Няма защо да съжалявам, че не съм спечелила турнира или нямам финал. Опитах всичко, това е по-важното”, каза още Клайстерс.

„Уимбълдън е специален турнир. Спомням си първия път, когато дойдох тук, забравих за тениса. Просто исках да се разхождам наоколо, да огледам всяко едно местенце. Беше като приказка, Уимбълдън за мен беше като Дисниленд”, припомни си Клайстерс юношеските години.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини