Добро дело! Върнаха откраднатия ястреб на Уимбълдън



03-07-2012 12:17 | Станко Димов

В Лондон е бил намерен невредим откраднатият преди няколко дни знаменит ястреб Руфъс, който гони гълъбите от кортовете на тенис турнира "Уимбълдън" съобщи в. "Стандарт". Хищната птица, открадната в петък вечерта, е била открита вчера.

Руфъс бе отмъкнат посред нощ от автомобил, паркиран до кортовете, в който неговите стопани го оставят в клетка нощно време, за да не го возят всеки ден до дома си, намиращ се доста далеч от Лондон. За проветрение оставят отворен прозорец на колата, от който ястребът е бил отмъкнат. Неговите похитители обаче явно са се разкаяли за постъпката си и са върнали клетката с ястреба пред ветеринарна лечебница недалеч от Уимбълдън. Там тя била забелязана от случаен минувач, който позвънил на фирмата производител, а тя уведомила стопаните на ястреба.

Собственичката Имоджин Дейвис съобщава в страницата на Руфъс в Туитър, че той е намерен почти невредим, с лека травма на единия крак, която може да е получил, докато се е мятал в клетката след кражбата. Тя пише, че ястребът ще си почине няколко дни, преди да се върне на дежурство над кортовете на "Уимбълдън".

Ястребът Руфъс от американската порода пустинен мишелов се радва на огромна популярност. Многобройните посетители на третия за сезона турнир от Големия шлем се надпреварваха да се снимат с него.

Ястребите защитават кортовете в "Уимбълдън" от нашествия на гълъби от 1999 г. Те са обучени да не ги нападат, а само да ги прогонват, като изпълняват "служебните си задължения" само сутрин и вечер, а не по време на състезанията по тенис.

Докато Руфъс отсъстваше, "Уимбълдън" не остана без крилат страж - ролята му беше поета от друг ястреб на име Хектор.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини